Agenda

In het winterseizoen wordt er op de 2de maandag van de maand een bijeenkomst georganiseerd. Soms zijn het lezingen, soms zijn het dia’s die beelden van voorheen weer ophalen. Hieronder ziet u het overzicht van de ingeplande lezingen en de andere activiteiten die in de loop van het jaar plaatsvinden.

Datum Activiteit
22/08/2018
13:30
Klederdrachtshow

In augustus bruist het weer bij Museum Staphorst. Ook tijdens de laatste Staphorster dag op  woensdag 22 augustus, is er ’s middags een klederdrachtshow, om 13.30 uur en 15.00 uur. Altijd al nieuwsgierig geweest naar de samenstelling van de klederdracht? Met deze show krijgt u een mooie indruk van de samenstelling van de kleding. Uitleg over de keuze van de verschillende kleuren die met name tijdens de rouw periode belangrijk zijn. Er wordt een inkijkje gegeven van de kleren die er op het land werden gedragen tijdens het werk. En het verhaal over de  trouwkleding blijft boeiend.  Maar er zijn op die de dagen meerdere activiteiten.
Van 10.00 uur tot ca 16.00 uur zijn er kramen met o.a. traditionele Staphorster producten, zoals de Staphorster poppen, knopen, lappen stof, kraplappen en omslag doeken. Maar ook de eigentijdse vertaling van het Staphorster stipwerk zoals die zich in Staphorst is Hip laat verwerken.
Op de bovenverdieping is de expositie over de Staphorster Streeksieraden die gedragen worden bij de plaatselijke streekdracht of klederdracht. Ook krijgt u een inkijkje in de ‘werkplaats met werkmateriaal’ van de lokaal bekende zilversmid Freddy Drost.

De toegangsprijs inclusief de klederdrachtshow is € 4.00. Voor kinderen is het € 2.50

klik hier voor meer informatie.
23/08/2018
10:00
Kledingveiling

Nog  één keer een kans om iets moois te kopen. Op 23 augustus wordt de laatste kledingveiling van dit seizoen gehouden bij Museum Staphorst. En daar is waarschijnlijk zeker iets bij wat u nog niet hebt. Zoals ook de voorgaande keren kunt u vanaf 9.00 uur de ingebrachte kleding alvast bezichtigen. Vanaf 10 uur vindt de veiling plaats,  in een gezellig en hoog tempo. De mooie bruikbare kleding en stoffen worden dan voor een redelijke prijs verkocht. Afhankelijk van de hoeveelheid te verkopen kleding en van het verloop van de veiling wordt geschat dat de veiling tot het begin van de middag duurt.
De toegang vanaf 10.00 uur kost € 1.00 en als u het museum bezoekt komt er € 3,00 bij. Voor kinderen € 0.50 respectievelijk € 2.50.

klik hier voor meer informatie.
10/09/2018
00:00
Stapperste Skrieverspries

We gaan er weer voor, de Stapperste Skriefpries. Voor 1 september mag er weer een verhaal worden ingeleverd. Dit jaar geen thema of woorden. Gewoon een gezellig verhaal schrijven met wel een beperking: maximaal 700 woorden. Dit vraagt weer een andere uitdaging en creativiteit. Uw verhaal mag ingeleverd worden bij het museum.

De dialectavond wordt op maandag 10 september a.s. gehouden in het Museum Staphorst. Op deze avond kunt u uw verhaal voorlezen en wordt de winnaar/winnares bekend gemaakt. We wensen u weer veel creativiteit toe en…. maak er wat moois van!

Wilt u er verzekerd van zijn dat er op 10 september een zitplaats voor u is, dan kunt u zich van tevoren aanmelden, bij Jan Talen, secretaris bij het Museum Staphorst via 0522 46 26 25  of jtalen@solcon.nl

De entree is € 6,00, inclusief koffie/thee, de bijeenkomst start om 19.30 uur.

 

klik hier voor meer informatie.
24/10/2018
10:00 - 16:00
Streekgerechtendag

Komt u ook genieten van de heerlijke Streekgerechten?

klik hier voor meer informatie.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com