Museum Staphorst, hét cultuurhistorisch hart van Staphorst

OpeningstijdenBezoeken
Welkom

Welkom

Staphorst, een gemeente met vele gezichten, spreekt tot de verbeelding. De lange lintbebouwing met haar kleurrijke boerderijen, de klederdracht, die nog steeds volop gedragen wordt, en de vele tradities en gewoonten, maken Staphorst tot een unieke gemeente.

Het museum biedt u volop de gelegenheid om het cultuurrijke heden en verleden van Staphorst te ontdekken.

Meer over het museum

Educatieve Route

Oud Hollandse spelen in de kinderruimte, een speurtocht en ook de schommel en een hinkelbaan, zijn voorbeelden van activiteiten die opgenomen zijn in onze ‘educatieve kinderroute’. Maar natuurlijk is er ook een touchscreen met een aantal spelletjes, afgestemd op Staphorst. In het museum is ook een “speulhuussie” te zien, de eenvoudige manier waarop je in de vijftig/zestiger jaren met weinig middelen je eigen speelhoekje creëerde.

Deze route is ontwikkeld om meer kinderen op een speelse en educatieve manier te laten kennismaken met het museum en met de Staphorster cultuur en tradities.

Andere activiteiten
Educatieve Route

Contact en route

De kortste weg naar Museum Staphorst

Klik hier

Steun Museum Staphorst

Word vriend van Museum Staphorst en ontvang eenmaal per jaar gratis toegang tot het museum met uw gezin, een gratis setje van vijf kaarten en driemaal per jaar een nieuwsbrief.

Word vriend
Steun Museum Staphorst